Skapa glädje

Jul på Skapa glädje

Vi på Skapa Glädje vill hjälpa dig komma i julstämning på riktigt.
Här hittar du julpynt, julgranskulor och andra juldekorationer för hela hemmet.  Vi har ljusen för ljusstakarna, lyktor för både inom- och utomhus, pyntet till granen och dekorationerna till jul samt vackra papper och band till julklapparna m.m.

Jul en älskad högtid

Julen är den högtid som är omtyckt och älskad av många. Då samlar vi gärna släkt och vänner kring god mat, presenter, spel och mycket annat. Vi önskar er en god och fridfull jul.

Julen är en magisk tid!

Då julen infaller under den mörkaste tiden på året här i norden, så är det den högtid som vi pyntar mest inför. Vi startar till första advent med att hänga upp adventsstjärnor och ställa ljusstakar i våra fönster. Inomhus har vi gärna ljus tända för att skapa stämning. Ute  sätter vi upp ljusslingor i träd, vi tänder lyktor och skapar stämning i mörkret. När vi närmar oss julafton kommer granen in och kläs till glädje för många barn då julklapparna också läggs under granen. 

Julbordet

God mat hör julen till, så vackert dukade bord är viktigt för att skapa stämning kring bordet. Fina ljusstakar med röda ljus, på röda dukar eller tabletter blir vackert. Du kan strö ut guld- eller silverstjärnor mellan tallrikarna och dekorera med girlanger av granris på bordet. Knyt ett grovt snöre om röda eller vita servetter och fäst en grankotte på som dekoration och lägg dem på tallrikarna.

Nyårsafton - Fest, glädje och förväntningar

Nyår firas med vänner och bekanta, hemma eller på restaurang. Vid tolvslaget kastar man serpentiner, tutar i trumpeter, blåser ut blåsormar och skjuter fyrverkerier. Många tänker tillbaka på det gångna året och avger löften inför det nya. Du kanske ska ha ett mingelparty med snittar, eller en stor fest för alla dina vänner och vi har de tillbehör du behöver för ditt nyårsfirande. Hos oss hittar du bland annat glas i guld och silver för champagnen, servetter, bestick, girlanger, konfetti och ballonger.
Festbild nyår guldtema
Rulla till toppen